FAQ's

Hoelang zijn jullie producten houdbaar?

Ongeopend zijn al onze producten 12 maanden houdbaar.

Eens geopend is onze tapbox het langste houdbaar aangezien ons product afgesloten is van alle lucht en licht. Je kan hem dus zonder problemen geopend een 6 à 8-tal weken bewaren in je koelkast. Hoe verser hoe beter natuurlijk.

De beugelflesjes van 500ML zijn geopend en gekoeld eerder enkele dagen houdbaar (5-tal dagen). Maar wees eerlijk, eens je een slokje Ollie-Jolie proeft is dat flesje in één twee drie leeg toch?

 

Doen jullie levering aan huis? Of werken jullie met een leveringsdienst?

De leveringen in de nabije omgeving worden door ons persoonlijk gedaan. Woon je iets verder maar wil je toch genieten van onze producten? Bestellen kan perfect via onze webshop.

 

Dien ik een leveringskost te betalen?

We geloven in een eerlijke wereld, een wereld waarin de teams van de pakjesdiensten kunnen werken aan menselijke arbeidsomstandigheden. Gratis betekent in dit geval: ten koste van onze medemens. Daarom vragen we jou een kleine bijdrage voor de levering. Het andere deel van de levering betalen wij met plezier als onderneming om jou te kunnen voorzien van onze drankjes. We voorzien leveringen vanaf €40,00. De kost die voor je eigen rekening is bedraagt €3,00 voor BE en €10,00 voor NL.

 

Wanneer kan ik mijn bestelling thuis verwachten?

We doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk tot bij jou thuis te krijgen. Doorgaans moet je rekenen op 2 à 4 werkdagen.

 

Met welke ingrediënten maken jullie Ollie-Jolie?

We zoeken naar de beste smaak en kwaliteit qua fruit. Voor ons betekent dit onbewerkt, puur natuur. We selecteren de beste telers, de mensen die fruit kweken met een hart en ziel. Mensen die dezelfde waarden dragen als wij. Eerlijk voor mens en natuur. Veelal biologisch.

We werken samen met onze buurman en eigenaar van “Eeva thee” die heel veel werk steekt in het zoeken naar de beste biologische thee. In Ollie-Jolie gebruiken we dus alleen maar biologische thee, en dat smaak je!

Onze producten bestaan uit veelal biologisch fruit, kruiden en biologische thee.

Onze dranken zijn van nature gezoet door de kracht van het fruit. We zoeten heel licht bij met xylitol en erythritol. Beide zijn zoetstoffen en worden gebruikt als suikervervanger. Xylitol is een natuurlijk alternatief voor onze klassieke suiker. Xylitol bevat 40% minder calorieën dan suiker. Erythritol is een natuurlijke zoetstof en komt van nature voor in onder andere fruit, paddestoelen, ... Het levert dezelfde zoete smaak, is vrijwel caloriearm en met maar 6% van de calorieën van klassieke suiker.  

We kiezen er dus bewust voor om onze producten licht te zoeten met deze zoetstoffen omdat zoet nu eenmaal de overheerlijke smaak van ons hoofdbestandeel fruit naar boven brengt.

 

Werken jullie met kleurstoffen of smaakstoffen?

We houden van onze natuur en al het mooie wat deze te bieden heeft. Je zal in onze producten geen kleurstoffen terugvinden. De kleur die je kan zien komt rechtstreek van het fruit in jouw glas! Ook smaakstoffen zijn overbodig doordat ons zorgvuldig geselecteerde ingrediënten een smaakbom zijn op zich.

 

Gebruiken jullie bewaarmiddelen?

Nee wij gebruiken geen bewaarmiddelen! We werken met een ambachtelijk productieproces. We werken via het hot-fill proces of zoals voor iedereen welbekend, het confituurpot-principe. Al onze producten worden verhit en nadien ondersteboven gekoeld zodat door middel van verhitting/pasteurisatie ons product zonder externe toevoegingen perfect 12 maanden houdbaar is.

 

Hoe komt het dat mijn fles bezinkt?

Onze dranken zijn bereid met echt fruit en fruit bevat van nature pulp. Dit veroorzaakt bezinksel. Het bewijst dat we met echt fruit werken en we met natuurlijke ingrediënten werken voor jou. Schud voor gebruik kort met je doos of fles en je zal zien dat onze mooie kleur terug homogeen tevoorschijn komt.

 

Hoe maken jullie Ollie-Jolie?

De lekkerste producten worden gemaakt met goede ingrediënten.

We selecteren een combinatie van verschillende vruchten en koken deze op laag vuur tot een compote. Hier voegen we onze kruiden en thee aan toe zodat deze kunnen infuseren. Na het zeven van dit geheel gaan we met deze basis Ollie-Jolie maken. We mixen onze eigen compote met een zuurtje zoals citroen of limoen en zoeten het geheel met een kleine hoeveelheid zoetstof.

 

Wat is het verschil tussen de tapbox en de beugelfles?

Onze tapbox zorgt ervoor dat ons product afgesloten is van licht en lucht om de beste kwaliteit te garanderen. Hij bestaat uit materiaal dat 100% gerecycleerd kan worden en is dus op die manier goed voor het milieu. Hij is verpakkingsarm gezien er maar 1 doos nodig is voor 3L drank. De kostprijs van onze tapbox ligt hierdoor ook lager.

De tapbox is geopend het langste houdbaar aangezien ons product afgesloten is van alle lucht en licht. Je kan hem dus zonder problemen een 6 à 8-tal weken bewaren in je koelkast. Hoe verser hoe beter natuurlijk. 

Naast de tapbox hebben we een mooie hersluitbare beugelfles die vaak gekocht wordt als origineel cadeau. Na opening is deze fles gekoeld een 5-tal dagen houdbaar.

 

Maken jullie cadeaupakketjes op maat?

We maken met plezier cadeaupakketjes op maat. Dit kan zowel privé als voor uw bedrijf. Op zoek naar een origineel cadeau voor je beste vriendin/mama of eerder voor jouw personeel. Stuur gerust een mailtje naar info@ollie-jolie.be en we creëren met plezier een cadeau op maat naar jouw wensen en budget.

 

Op welke manier drink ik het best Ollie-Jolie?

Ollie-Jolie is het lekkerst gekoeld ZONDER ijs. Je kan altijd enkele stukjes fruit invriezen in je diepvries. Die kan je later toevoegen zodat je drankje lekker fris blijft op een hete zomerdag, zonder toevoeging van water. Ijs bestaat uit 100% water en zorgt voor een smaakvermindering.

 

Moet ik Ollie-Jolie nog aanlengen met iets?

Nee, Ollie-Jolie is ready to serve. Ollie-Jolie gekoeld uitschenken in een glas is dus het enige wat je nog moet doen.

 

Waar kan ik Ollie-Jolie kopen?

We zijn beperkt te koop in enkele winkels in onze eigen regio Lievegem en worden geserveerd bij enkele kleine koffiehuizen, tea-rooms,..

Wil je graag van Ollie-Jolie genieten? Bestel via onze webshop en we zorgen voor een levering aan huis.

 

Wat doe ik met de beugelfles als ze leeg is?

Woehoe! Een lege fles, dat moet gesmaakt hebben! De fles zelf kan je gebruiken voor tapwater of kan je ook inzamelen bij het glas om te laten recycleren.

 

Mijn producten zijn beschadigd aangekomen. Wat nu?

Stuur gerust een mailtje naar info@ollie-jolie.be.
Bezorg ons een foto van je pakket en product en we bezorgen je zo spoedig mogelijk nieuwe producten.